Egyre több az okostanterem Újbudán

Újbuda tizenhetedik okostantermét adták át szeptember végén az Őrmezei Általános Iskolában. A Digitális Tanterem program a jövőben is folytatódik.

– Újbudán az elmúlt öt évben minden olyan kerületi iskolába telepítettünk okosrendszert, ahol arra igény merült fel, sőt, van, ahol két okostanterem várja a diákokat – mondta az átadón Hoffmann Tamás polgármester.

– Az önkormányzat a rendszer kiépítése és a tartalomfejlesztés mellett a pedagógusok továbbképzésére is odafigyel – tette hozzá.

  

Az első, saját fejlesztésű okostantermet 2014-ben alakította ki a kerületben az önkormányzati Újbuda Smart 11 Üzemeltető és Fejlesztő Nonprofit Kft. A sikeres Digitális Tanterem programra a piac is felfigyelt: a UPC Magyarország tavaly két újbudai iskolának adományozott ilyen termet.

  

– A UPC-t azóta felvásárolta a Vodafone, de a projekt a magyarországi leányvállalatok egyesülése után is folytatódik – közölte a Vodafone Magyarország. A kerület további okostantermek létrehozását tervezi, a program három pillére az önkormányzat szervező és támogató tevékenysége, valamint a tananyagok előkészítése.

  

Az újbudai okostantermek felszereltsége nagyjából hasonló, az eszközök száma és paraméterei a helyi adottságoktól függően változnak.

  

Az őrmezői iskolában egy 75 colos érintőkijelzős képernyőt helyeztek el a vezérlő számítógéppel együtt, emellett a tanári notebookból, 25 tanulói tabletből, töltőkből, tárolószekrényből, wifi-routerből, szoftverekből, valamint az oktatási keretrendszerből tevődik össze a rendszer.

  

Az Őrmezei Általános Iskola igazgatója, Ujkériné Diviák Mária bemutatóóra keretében demonstrálta, hogyan zajlik a tanítás egy okostanteremben.

(Újbuda)