Újabb okostantermek a kerületben

Öt új okostantermet adott át Hoffmann Tamás polgármester, ezzel tizenkettőre emelkedett a számuk a kerületben.

Az első saját fejlesztésű okostantermet 2016-ban alakították ki a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban az Újbuda Smart City program részekén. Az újítás hamar népszerűvé vált, így a most beüzemelt öt új egységgel tizenkettőre emelkedett az okostantermek száma a kerületben.

      

– Az Okos Tanterem programmal az volt a célunk, hogy az eszközök segítségével még hatékonyabbá tehessük az újbudai iskolákban folyó munkát és megmutassuk a diákoknak azt, hogy a mindennapi kommunikáción és a szórakozáson túl, azok hogyan lehetnek igazán segítségükre a tanulásban – hangsúlyozta Hoffmann Tamás polgármester az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskolában rendezett ünnepélyes átadón.

   

Egy intelligens tanterem felszerelése közé tartozik egy érintőképernyős kijelző, azaz tábla, az azt vezérlő számítógép, tanári notebook, az osztály létszámától függően 35-40 tabletből, azok biztonságos tárolására és feltöltésére szolgáló szekrény, a teremben zárt WiFi hálózatot biztosító router, a tananyagok egy részét adó szoftver, valamint az oktatási keretrendszer. Utóbbi képes feladatok küldésére és a tanulók által adott válaszok kiértékelésére.

   

Újbuda Önkormányzata eddig 120 millió forintot költött a okostantermek kialakítására és folyamatos a pedagógusok továbbképzése, valamint a digitális tananyagok fejlesztése is. A kezdeményezésre a piac is felfigyelt: a UPC Magyarország az elmúlt évben két újbudai iskolának adományozott Digitális Tantermet.

  

Így működik egy okostanterem, ide kattintva megnézhető a bemutató videó. 

ujbuda.hu