Robot programozást tanulhatnak az iskolások a kerületben – A részvételi díj 80%-át az önkormányzat téríti!

Az októberben induló tanfolyamokra a jelentkezés lezárult, a mai nappal kezdetét vette az oktatás.

    

A XI. kerület Újbuda Önkormányzatának jóvoltából az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. és a Gyerekakadémia közös kezdeményezéseként 2016. október elejétől minden XI. kerületi általános iskolában élményalapú robot programozó tanfolyam indul két korcsoportban: a negyedik-ötödik, valamint a hatodik-hetedik-nyolcadik osztályos általános iskolások számára. Az önkormányzat elkötelezett az oktatás fejlesztése iránt, ezért iskolánként 15 gyermek részvételi díjának 80%-át téríti. A programozás tanulása fejleszti az algoritmikus gondolkodást. A tanfolyam emellett a gyerekek pályaválasztási orientációjához is hozzájárulhat.

„Azt gondolom, hogy, mindenkinek meg kell tanulnia számítógépet programozni, mert az megtanít gondolkodni.” – mondta néhány éve Steve Jobs, az Apple alapítója. Ahogy az idegen nyelvek elsajátításának fontosságát mára már senki sem vitatja, a programozás is egy olyan „nyelv”, melynek ismerete lassan elengedhetetlen lesz a felnövekvő generáció számára. A mai gyerekek már beleszülettek a digitális technológia világába és fontos, hogy az oktatás, az iskolák is lépést tartsanak ezzel a tendenciával.

        

A XI. kerület önkormányzata elkötelezett az oktatás fejlesztése iránt, ezért a kerületi iskolák számítógépes parkjának fejlesztése és a digitális tantermek kialakítása után egy újabb lehetőséget kíván nyújtani a kerületi gyerekek számára. Az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. és a Gyerekakadémia közös kezdeményezéseként 2016. október elejétől minden XI. kerületi általános iskolában élményalapú robot programozó tanfolyam indul Újbudán lakó és/vagy az újbudai általános iskolák valamelyikében tanuló negyedikes-ötödikes, valamint hatodikos-hetedikes-nyolcadikos általános iskolások számára. A foglakozások az első félévben október elejétől max. 15 fős csoportokban indulnak, melyeket havonta 4 alkalommal minden héten ugyanazon a napon tartanak az iskolákban 1,5 órás időtartamban. (2*45 perc). Az oktatás a LEGO MINDSTORMS EV3 robotok segítségével történik, így a diákok játékos keretek között tanulhatnak.

     

A tanfolyam díja eredetileg 12 000 forint/hó, de dr. Hoffmann Tamás Polgármester úr támogatásával az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. iskolánként 15 gyermek részvételi díjának 80%-át megtéríti (így a szülőkre csupán havi 2400 Ft-os költség hárul). Az előző tanév tanulmányi eredményein alapuló prioritási sorrendben kerülnek támogatásra a jelentkezők. A féléves tanfolyam egy vizsgával zárul, amely eredménye alapján a Smart 11 Kft. a legjobb eredményt elérő diákokat támogatásban részesíti. Így a legjobbak csökkentett havi díjfizetéssel tudnak részt venni a második félévi tanfolyamon. Az első féléves tanfolyam vizsgáján a tandíjban nem támogatott diákok is részt vesznek, eredményeik alapján a fentiek szerint ők is bekerülhetnek következő félévben a támogatott tanulók körébe.

          

A tanfolyamra a jelentkezési határidő: 2016. szeptember 28.

PÓTHATÁRIDŐ: 2016. október 20. 8:00

 (Jelentkezni ide kattintva, az űrlap kitöltésével lehet.)

           

A programozásból világversenyt, sőt, olimpiát is rendeznek minden évben a gyerekek számára. Ki tudja, hátha a következő nyertes csapat épp Újbudáról kerül majd ki!

        

A programozás tanulása fejleszti az algoritmikus gondolkodást, ami segít gyorsabb, intuitívabb és kreatívabb megoldásokat találni az élet bármely területén. A tanfolyam emellett a gyerekek pályaválasztási orientációjához is hozzájárulhat, hozzásegítheti a diákokat ahhoz, hogy kedvet kapjanak az informatikával összefüggő piacképes szakmák valamelyikéhez.