MEGNYÍLT AZ ÚJBUDA eHIVATAL!

A gépjármű tulajdonosok immár otthonról is igényelhetik a parkolási engedélyt

Újbuda Önkormányzata a napokban megnyitotta legújabb szolgáltatását, az Újbuda eHivatalt, melynek segítségével a hivatali sorbaállást elkerülve immár otthonról, elektronikus úton is elintézhetőek a hivatalos ügyek. Elsőként a gépjármű tulajdonosok nyújthatják be várakozási hozzájárulási kérelmüket az interneten keresztül, jövőre pedig fokozatosan bővül majd az online lebonyolítható ügyek köre. A fővárosban az Újbuda eHivatal az első elektronikus iroda, ahol az ügyfél a parkolási ügyintézés teljes folyamatát otthonról viheti végig, és bankkártyája segítségével az eljárási díj kifizetését is online rendezheti.

A jelenleg érvényben lévő várakozási hozzájárulások – közismertebb nevén ingyenes parkolási engedélyek – 2016. január 31-én lejárnak. A 2016. évre érvényes várakozási hozzájárulásokat Újbuda Önkormányzata kérelemre adja ki az erre jogosult gépjármű tulajdonosok számára.

 

 

Az idei évtől a fizetős parkolási zónába tartozó kerületi – lakossági, gazdálkodói és egészségügyi - gépjármű tulajdonosok az önkormányzat új szolgáltatási központja, az Újbuda eHivatal segítségével a kozigazgatas.ujbuda.hu/ehivatal linken keresztül immár elektronikusan is benyújthatják kérelmüket, és bankkártyájuk segítségével rendezhetik az eljárási díjat.

 

 

Az elektronikus ügyintézés előnye, hogy az ügyfél így elkerülheti a hivatali sorbaállást és otthonról, kényelmesen, a nap 24 órájában bármikor benyújthatja kérelmét.

 

 

A kiadás feltételeiről a gépjármű tulajdonosok a www.ujbuda.hu honlapon tájékozódhatnak a Közigazgatás – Nyomtatványok és dokumentumok menüpont alatt a Városgazdálkodási Igazgatóság résznél. A kérelmek benyújtása természetesen az eddig megszokott módon személyesen, és postai úton is történhet. Az érintettek a kérelem nyomtatványt a fenti menüpont alatt elérhetik, és onnan ki is nyomtathatják. A kerület a jelenleg érvényes várakozási hozzájárulással rendelkező lakóknak postai úton is eljuttatja a szükséges dokumentumokat. A kitöltött nyomtatványt, az eljárási díj befizetéséről szóló bizonylatot, továbbá a szükséges mellékleteket postai úton az alábbi címre kell eljuttatni: 1518 Budapest, Pf. 10.

 

 

Az új, elektronikus szolgáltatási központ, az Újbuda eHivatal kialakítását az Újbuda Smart11 Nonprofit Kft. végezte. Újbuda Önkormányzata a jövőben fokozatosan bővíteni kívánja az elektronikus úton folytatható ügyintézések körét. A fővárosban az Újbuda eHivatal az első elektronikus iroda, ahol az ügyfél a parkolási ügyintézés teljes folyamatát otthonról viheti végig, és bankkártyája segítségével az eljárási díj kifizetését is online rendezheti.