Lego robot, Python és Dron programozó tanfolyam – A részvételi díj 80%-át az önkormányzat téríti!

Az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. és a Gyerekakadémia közös kezdeményezéseként 2016 óta immár hagyomány, hogy minden XI. kerületi általános iskolában élményalapú robot programozó tanfolyam indul az újbudai általános iskolák valamelyikében tanuló harmadikos–nyolcadikos általános iskolások számára.

   

A program célja a tehetségfejlesztés támogatása, valamint a diákok felzárkóztatása a rohamosan fejlődő informatika világába. Önkormányzati támogatással azon gyermekek számára is elérhetővé válik a programozás, akiknek anyagi okokból erre egyébként nem lenne módjuk.

  

A foglakozások az első félévben október elejétől maximum 15 fős csoportokban indulnak, melyeket havonta 4 alkalommal minden héten ugyanazon a napon tartanak az iskolákban 1,5 órás időtartamban. (2*45 perc). A részvételi díj 80 százalékát az Önkormányzat átvállalja a szülőktől.

  

Idén

  • kezdő Lego robot programozó tanfolyam,
  • haladó Lego robot programozó tanfolyam,
  • Python programozás tanfolyam,
  • és DJI TELLO drón programozó tanfolyam

indul.

  

A gyerekek számára a versenyzés kifejezetten erős motivációs tényező, melyet szeretnének kihasználni és további szép eredményeket hozni a kerületnek.

  

Újdonság az idei évtől a DJI TELLO drón programozás oktatása.

  

A tanfolyam díja eredetileg 12 000 forint/hó, de az Újbuda Önkormányzat támogatásával az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. iskolánként 15 gyermek részvételi díjának 80%-át megtéríti (így a szülőkre csupán havi 3000 forintos költség hárul).

  

A jelentkezőket az előző tanév tanulmányi eredményein alapuló prioritási sorrend szerint támogatják. A féléves tanfolyam vizsgával zárul, a legjobb eredményt elérő diákok a Smart 11 Kft. jóvoltából kedvezményesen vesznek részt a képzés második félévén (a korábban nem támogatott diákok az első féléves vizsga után bekerülhetnek második félév kedvezményezettjei közé).

  

A tanfolyamra a jelentkezési határidő: 2020. szeptember 28.

Jelentkezni ide kattintva, az űrlap kitöltésével lehet.

A jelentkezés lezárult.

  

Bővebb információ Végh Ágnesnél e-mailen: vegh.agnes@smart11.ujbuda.hu, vagy a +36 70 385-0365 telefonszámon.