Idén is tanulhatnak robotprogramozást az újbudai iskolások – A részvételi díj 80%-át az önkormányzat téríti!

A nagy érdeklődésre való tekintettel Újbuda Önkormányzata az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. és a Gyerekakadémia közös szervezésében ősszel újra elindítja élményalapú robotprogramozó tanfolyamát a kerületi általános iskolákban, ahová negyedik–ötödik és hatodik–hetedik–nyolcadik osztályos általános iskolások jelentkezését várják.

   

Az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. és a Gyerekakadémia közös kezdeményezéseként tavaly tíz kerületi általános iskolában tizenöt robotprogramozó szakkörben közel kétszáz diák tanult. A gyerekek nagy örömmel jártak a csoportokba, ahol – ahogy ők maguk fogalmaztak – „szórakozva tanultak”. A nagy sikeren felbuzdulva Újbuda Önkormányzata úgy döntött, hogy idén is folytatja – és anyagilag támogatja – ezt a remek kezdeményezést. Azok a gyerekek, akik részt vettek a tavalyi oktatáson, vagy rendelkeznek már robotprogramozási ismeretekkel, haladó csoportokban, emelt szinten fogják tanulni a robotprogramozást, és közösen készülhetnek majd a számukra meghirdetett versenyekre is, mivel a programozásból minden évben olimpiát is rendeznek, s ki tudja, hátha a következő nyertes csapat épp Újbudáról kerül majd ki!

    

A haladó csoportok mellett természetesen idén is indulnak alapszintű szakkörök is, melyekre mindenkerületben lakó és/vagy az újbudai általános iskolák valamelyikében tanuló negyedikes-ötödikes, valamint hatodikos-hetedikes-nyolcadikos diák jelentkezhet. A foglakozások az első félévben október elejétől max. 15 fős csoportokban indulnak, melyeket havonta 4 alkalommal minden héten ugyanazon a napon tartanak az iskolákban 1,5 órás időtartamban. (2*45 perc). Az oktatás a LEGO MINDSTORMS EV3 robotok segítségével, játékos keretek között történik.

   

A tanfolyam díja 12 000 forint/hó, de az önkormányzat támogatásával az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. iskolánként 15 gyermek részvételi díjának 80% -át megtéríti, így a szülőkre csupán havi 2400 Ft-os költség hárul. A jelentkezők az előző tanév tanulmányi eredményein alapuló prioritási sorrendben kerülnek támogatásra. A féléves tanfolyam egy vizsgával zárul, amely eredménye alapján a Smart 11 Kft. a legjobb eredményt elérő diákokat támogatásban részesíti, így a legjobbak csökkentett havi díjfizetéssel vehetnek részt a második félévi tanfolyamon. Az első féléves tanfolyam vizsgáján a tandíjban nem támogatott diákok is számot adnak tudásukról, akik eredményeik alapján bekerülhetnek következő félévben a támogatott tanulók körébe.

   

Újbuda önkormányzata elkötelezett az oktatás fejlesztése iránt, ezért az iskolák számítógépes parkjának fejlesztése és az okos tantermek kialakítása mellett ezzel a lehetőséggel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a kerületi gyerekek a lehető legjobb esélyekkel induljanak az életben – mondta Hoffmann Tamás polgármester. A programozás tanulása fejleszti az algoritmikus gondolkodást, ami segít gyorsabb, intuitívabb és kreatívabb megoldásokat találni az élet bármely területén. A tanfolyam emellett a gyerekek pályaválasztási orientációjához is hozzájárulhat, hozzásegítheti a diákokat ahhoz, hogy kedvet kapjanak az informatikával összefüggő piacképes szakmák valamelyikéhez.

   

A tanfolyamra a jelentkezési határidő: 2017. szeptember 20.

PÓTHATÁRIDŐ: 2017. szeptember 26. 8:00

   

Jelentkezni ide kattintva, az űrlap kitöltésével lehet.