Idén is tanulhatnak robotprogramozást a gyerekek Újbudán – A jelentkezés lehetősége lezárult!

Az elmúlt két évben a kerületi diákok kimagasló eredménnyel vettek részt több, országos robotprogramozási versenyen: tavaly a IX. Robotprogramozó Országos Csapatversenyen az ötödikesek Újbudai Robotok 1-es csapata lett az országos bajnok, a hatodikos fiúk harmadik helyezést értek el, nemrég pedig a Gyerekakadémia újbudai csapata a juniorok között 4. lett a World Robot Olympiad országos döntőjében. Szeptembertől az élményalapú robotprogramozó szakkörök tovább folytatódnak a kerületben: kezdő és haladó csoportok egyaránt indulnak, a részvételi díj 80%-át pedig az Önkormányzat fizeti! A programozás tanulása fejleszti az algoritmikus gondolkodást, ami segít gyorsabb, intuitívabb és kreatívabb megoldásokat találni az élet bármely területén. A tanfolyam emellett a gyerekek pályaválasztási orientációjához is hozzájárulhat.

Az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. és a Gyerekakadémia közös kezdeményezéseként 2016 óta tartanak robotprogramozó szakköröket a kerületi általános iskolákban, ahol eddig már több száz diák tanult. Az elmúlt két évben a kerületi gyerekek kimagasló eredménnyel vettek részt az országos robotprogramozási versenyeken, ezért Újbuda Önkormányzata idén is folytatja – és anyagilag támogatja – ezt a kezdeményezést.

   

A XI. kerület általános iskoláiban 4–5., illetve 6–8. osztályosoknak, kezdő és haladó szinten, 15 fős csoportokban szerveznek robotprogramozó szakkört. A foglakozások október elejétől indulnak, melyeket havonta négy alkalommal minden héten ugyanazon a napon tartanak az iskolákban 1,5 órás időtartamban. (2*45 perc). Az oktatás LEGO MINDSTORMS EV3 robotok segítségével történik, programozást pedig a Python-nyelvet használva tanulják meg a gyerekek. A korábban kialakított tematika megmarad, de ősztől az oktatás jobban koncentrál majd a versenyekre való felkészítésre. A programozás mellett a gyerekek idén megtanulnak robotot is építeni, így komplexebbé válik a szakkör adta élmény.

  

„Projekt alapú oktatást folytatunk, amely során a tanulók közösen, együttműködve, belső indíttatásból, jellemzően gyakorlati természetű, a mindennapi élethez kapcsolódó feladatra fókuszálva, együtt dolgoznak. Különösen fontos a csapatmunka, a kommunikáció, a manuális készségek fejlesztése, illetve a digitális technológiákhoz kapcsolódó elméleti és gyakorlati tudás átadása” – nyilatkozta Gerstenkorn Barnabás, a program szakmai hátterét adó Gyerekakadémia vezetője.

   

A 2019/20-as tanévben induló szakkörökre minden – a kerületben lakó és/vagy az újbudai általános iskolák valamelyikében tanuló – negyedikes-ötödikes, valamint hatodikos-hetedikes-nyolcadikos diák jelentkezhet.

   

A tanfolyamok díja 12 000 forint/hó, de az önkormányzat támogatásával az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. iskolánként 15 gyermek részvételi díjának 80%-át megtéríti, így a szülőkre csupán havi 2400 forintos költség hárul. A jelentkezőket az előző tanév tanulmányi eredményein alapuló prioritási sorrendben támogatják. A féléves tanfolyam egy vizsgával zárul. A Smart 11 Kft. a legjobb eredményt elérő diákokat további támogatásban részesíti: a legjobbak a második félévben csökkentett havi díjfizetéssel vehetnek részt a szakkörön. Az első félévet záró vizsgán a tandíjban nem támogatott diákok is számot adnak tudásukról, így eredményeik alapján a második félévben bekerülhetnek a támogatott tanulók közé.

   

Újbuda önkormányzata hosszú évek óta nagy hangsúlyt helyez az oktatás digitális fejlesztésére, ezért az iskolák számítógépes parkjának fejlesztése és az Okos Tantermek kialakítása mellett ezzel a lehetőséggel is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a kerületi gyerekek a lehető legjobb esélyekkel induljanak az életben.

   

A jelentkezés lehetősége lezárult!

   

Bővebb információért írjon a info@gyerekakademia.hu e-mail címre, vagy hívja a +36 70 385-0365-ös telefonszámot!