A SMART 11 AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGÉRT

Május végén rendezték meg az ország legkisebb fesztiváljáta XI. kerületi Tranzit Art Caféban. A rendezvény az Újbuda Önkormányzat által kezdeményezett Esélyek Utcája programhoz kapcsolódott, amelynek legfontosabb célja, hogy segítse a kapcsolatteremtést a civil-, a vállalati-, az önkormányzati és állami szektor között. A program egyedülálló weboldalát az ÚjbudaSmart 11 Nonprofit Kft. készítette.

Az ország legkisebb fesztiváljának szervezőjeként debütált nemrégiben Újbuda Önkormányzata. Május 27-én a Tranzit Art Caféban rendezett egynapos fesztiválon ismert előadók, civil szervezetek segítségével az esélyegyenlőség és a családbarát szemlélet fontosságára hívták fel a figyelmet.A délelőtt folyamán egy szakmai program keretében vállalatok, civil szervezetek, állami és önkormányzati szakemberek arról tanácskoztak, hogy közös összefogással milyen intézkedésekkel segíthető még inkább az esélyegyenlőség megteremtése. 13 órától pedig fellépett többek között a Baltazár Színház, Berecz István, a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes, Bíró Anna, az Inspirál Cirkuszközpont, Kardos-Horváth Janó, Lackfi János, Maszk Bábszínház, Netz Táncprodukció, Novák Péter, Sinha Róbert és Sánta Gergő. Emellett gyerekprogramok, fogyatékos embertársaink érzékenyítő tréningje, kézműves foglalkozások, játszósarok, tánctanítás és sok más érdekes program várta az érdeklődőket civil szervezetek közreműködésével az esélyegyenlőség jegyében.

 

A fesztivál az Újbuda Önkormányzat által kezdeményezett Esélyek Utcája program nyitóállomása volt, melynek célja, hogy a kerületben élők megismerjék egymás esélyegyenlőségi törekvéseit.A fesztiválonmutatták be a program egyedülálló weboldalát - http://eselyekutcaja.ujbuda.hu, ahol az önkormányzat, a civil szervezetek és a vállalatok találhatnak egymásra, tölthetik fel esélyegyenlőségi, családbarát, fenntarthatósági vagy önkéntes programjaikat, kereshetnek partnereket, szolgáltatókat, támogatókat.

 

A honlapon megtalálható a programban résztvevő társadalmi szereplők rövid bemutatkozása, a Partnerkereső menüpont alatt pedig azok a projektek, programok találhatók, amelyekhez, akár az önkormányzat, akár a civil vagy vállalati szektorban tevékenykedők partnereket kereshetnek. Végül az „Új program beküldése” menüpont alatt egy rövid adatlaptalálható, amelynek teljes kitöltésével a projekthez csatlakozók, új programajánlatot javasolhatnak. Az itt megadott információk először az önkormányzat munkatársához kerülnek, aki az adatok szerkesztése és ellenőrzése után a partnerkereső ajánlatot a „Programok” menüpont alatt nyilvánossá teszi. Így az oldal látogatói a tervezett programokról tájékozódhatnak, és könnyebbé válik a célirányos kapcsolatteremtés az önkormányzat, a civil szervezetek és a vállalatok között.